Ofte stilte spørsmål om matematikk 1P

Hvilke emner går vi gjennom i 1P-kurset på KublaKan Utdanning?

Vi går gjennom alle emner du trenger for å bli klar til eksamen

 

  • Tall og tallregning
  • Prosentregning
  • Proporsjonalitet
  • Potenser og røtter
  • Formler og likninger
  • Funksjoner og grafer
  • Excel, Geogebra og kalkulator
  • Programmering
Trenger jeg noen forkunnskaper før jeg begynner med 1P?

Nei, det trengs ingen forkunnskaper. Egentlig er det en fordel om du har gjennomført ungdomskolen og at du kan den lille gangetabellen. Ellers er det ekstralekse hver eneste dag 🙂

Er 1P vanskelig?

Det varierer fra person til person, og hvilken karakter man ønsker. Hvis du er motivert og du er villig til å jobbe litt, så er sjansene veldig gode for å få en god karakter til slutt. Den største utfordringen for mange er at det er så mange ulike temaer å lære seg, men det skal vi løse fint 🙂 Jeg lover å hjelpe deg hele veien og legge til rette for at du lykkes med å nå målene dine.

Trenger jeg bok?

Du ikke ha bok i 1P når du tar faget på KublaKan Undervisning, men det er anbefalt at du har bok. Der finner du enda eksempler på og oppgaver til de ulike temaene vi går gjennom i undervisningen. Boken du i så tilfelle bør kjøpe er Sinus 1P, fra Cappelen Damm. ISBN-nummer er 9788202646516. Boken er utgitt i 2020. (Ikke kjøp bøker som er fra før 2020 – de har gått ut på dato)

Trenger jeg kalkulator?

Det finnes ikke noe krav om å ha kalkulator i faget, men det anbefales likevel å ha en enkel en. Noen bruker laptopen sin, men erfaringsmessig går ting enklere og raskere med en kalkulator, og tid er jo ofte en faktor på eksamen. Jeg har laget en video som forklarer hvordan du bruker den kalkulatoren jeg anbefaler. Den koster rundt 200 kroner og kan kjøpes hos de aller fleste bokhandlere og i liknende butikker over hele landet. Kjøp Casio FX82-EX eller noe tilsvarende.

Hvilke programmer brukes i 1P?

I 1P bruker vi fire programmer. Jeg har laget korte videoer på hvor disse kan lastes ned og hvordan man gjør det, slik at dette enkelt kan fikses når du starter på kurset. Skulle du få problemer med å installere dem, er det selvsagt bare å spørre meg 😊. De fire programmene er:

– Geogebra. Dette er gratis å laste ned, og vi bruker Geogebra Classic 5.

– Excel og Word. Disse er en del av Microsoft-pakken og koster et lite beløp i måneden.

– Spyder. Dette er programmet vi bruker når vi programmerer med språket Python. Spyder er også gratis å laste ned.

Er det muntlig eksamen i 1P?

Nei, i 1P er det kun skriftlig eksamen. Man kan søke om å få unntak, slik at man kan ta muntlig for skriftlig, men for å få dette godkjent kreves det god dokumentasjon. Spør meg hvis det er aktuelt, så kan jeg prøve å hjelpe deg.

Hvordan foregår eksamen i 1P?

Den skriftlige eksamen består av to deler. Del 1 foregår uten hjelpemidler og varer i én time. Del to varer i 4 timer, og her er alle hjelpemidler tillatt, bortsett fra å kommunisere med andre. Vi skal snakke mye om hvordan eksamen vil foregå, så dette er ikke noe å bekymre seg for 😊

Dine fag
  • No products in the cart.
0