Ofte stilte spørsmål

Kommer KublaKan til å tilby flere fag i fremtiden?
Ja. Vi kommer til å utvide med flere fag fremover, slik at vi på sikt kan tilby alle de viktigste fagene.
Får jeg undervisning på KublaKan Utdanning, eller er det bare videoer?
Når du kjøper kurs på KublaKan Utdanning får du undervisning av læreren din. Du får både ferdig innspilte forelesningsvideoer og jevnlige live-økter på nett med læreren din og andre elever, hvor dere jobber eksamensrettet med stoffet, kan stille spørsmål om ting som er uklart, og så videre. I tillegg kan du også levere oppgaver som du får rettet og få individuell veiledning når du trenger det.
Hva er forskjellen på KublaKan Utdanning og KublaKan sin «videolærebok»?
KublaKan Utdanning er en skole på nett, på lik linje med andre skoler folk går på for å ta opp fag. Her får du en lærer som følger deg opp, mulighet til å levere oppgaver, veiledning frem mot eksamen, medstudenter du kan jobbe sammen med, og så videre. KublaKan sin videolærebok består kun av informasjonsvideoer om norskfaglige emner, uten mulighet for personlig oppfølging og kommunikasjon med en lærer.
     
En annen vesentlig forskjell er at videolæreboken kun dreier seg om norskfaget, mens KublaKan Utdanning også har andre fag, som matematikk, naturfag og kjemi.
Jeg har bestilt avdragsordning, men jeg har fått faktura på hele beløpet. Hvem skal jeg ta kontakt med?

Våre faktura- og avdragsordninger håndteres av Klarna. Du kan kontakte Klarnas kunderservice på https://www.klarna.com/no/kundeservice/

Hvordan kan jeg angre på bestillingen min?

Du kan trekke deg fra kontrakten uten kostnad innen 14 dager etter kjøp. 

Jeg venter på studielån. Kan jeg utsette betalingsfristen?

Det går fint! Bare kontakt Klarna; det er de som håndterer våre faktura- og avdragsordninger. https://www.klarna.com/no/kundeservice/

Hvor mye kan jeg få i studielån fra Lånekassen?

Kort forklart kan du få lån og stipend både om du studerer på deltid og på fulltid. Hvor mye du får utbetalt, avhenger av hvor mange studiepoeng du tar.

I studieåret 2023–2024 er basislånet 137 907 kroner. Du kan også søke om ekstra lån til skolepenger, hvis du for eksempel går på BI eller et annet lærested i Norge. Maksimalt lån til skolepenger for et studieår er 74 366 kroner. Her er noen nyttige lenker til Lånekassens nettsider:

Lån og stipend til voksne studenter

Omgjøring av basislån til stipend

Inntekt og formue

Hva er egentlig alderspoeng – og hvor mange poeng har jeg?

Fra og med det året du fyller 20 år får du 2 alderspoeng for hvert år, hvis du har fullført og bestått videregående opplæring. Du kan ikke få mer enn 8 alderspoeng totalt.

Må jeg delta aktivt i timene når vi har Live-økter, eller kan jeg trekke meg tilbake og være anonym?
Nei, du velger selv hvor aktiv du vil være i timene, og om du vil ha på kamera under Live-øktene. Noen lærer best ved å være aktive og føle seg som del av et studiemiljø, mens andre liker å trekke seg tilbake, eller har av andre grunner ikke mulighet til å ha på kamera og mikrofon. Det viktige er å studere på en måte som passer deg. Live-øktene blir også tatt opp og lagt ut, så hvis man vil, er det fullt mulig å ta fagene som et rent online-kurs, uten å måtte forholde seg til andre.
Når er siste frist for å melde seg opp til kurset?
Dette varierer for ulike fag. For norsk, for eksempel, som er et veldig stort fag med mye fagstoff, stanser vi opptaket noen uker etter at kursene har startet. I andre fag varer opptaket lenger.
Merk at vi, for å kunne følge opp alle våre elever skikkelig, har et begrenset antall plasser i noen fag, og at klassene derfor kan bli fulle.
Kontakt oss gjerne på post@kublakan.no for mer informasjon om fagene du er interessert i.
Det står at semesteret starter 19. august. Kan jeg begynne tidligere eller senere enn dette?
Ja, i prinsippet kan du selv velge når du vil starte. Svært mye av kurset består av forelesningsvideoer som er spilt inn på forhånd, for at du som student skal kunne være fleksibel, og ikke avhengig av å møte til et bestemt klokkeslett på en bestemt dag hver uke. Denne fleksibiliteten gjelder også når du vil begynne med kurset. Du kan begynne tidligere, for å ha bedre tid til å gå igjennom stoffet, eller senere, dersom du har ting som må fullføres før du kan ta fatt på studiene.
Kan jeg søke om studielån og stipend fra Lånekassen hvis jeg tar fag på KublaKan Utdanning?
Ja. Du kan søke om studielån og stipend du tar fag hos oss. Hvor mye du kan søke om per fag, kommer an på studiebelastningen i faget. Klikk her for mer informasjon.
Kan jeg ta enkelte fag på KublaKan og andre fag ved andre skoler?
Ja, absolutt. Undervisningen hos oss kan sees når som helst, slik at det å ta fag vil la seg kombinere med ethvert annet fag ved andre skoler. I hvert fag setter vi også opp to ulike tidspunkter hver uke for live-undervisning, slik at du som student selv kan velge den økten som passer deg best. Har du ikke mulighet til å møte i noen av live-øktene, kan du se det hele i opptak når det passer deg.
Kan jeg kontakte læreren for å få hjelp når jeg er student?
Ja, alltid! Vårt mål er å være den skolen i Norge som er best til å se og følge opp elever. Ved å ha mye av pensum dekket i ferdiginnspilte forelesningsvideoer sikrer vi ikke bare at du får en fleksibel studiehverdag. Det frigjør også våre lærere til å følge opp enkeltelever på en helt annen måte enn hva som ville ha vært mulig om vi stod hele uken i et klasserom. 
Blir jeg fulgt opp også i eksamensperioden når jeg tar fag på KublaKan Utdanning?
Ja! Mange skoler tar foten av gassen så fort semesterets undervisning er gjennomført. Vi derimot øker intensiteten når det gjelder som mest. Forvent «Boot Camp» i eksamensperioden for de som ønsker det, med ekstra (frivillige) samlinger på nett, testeksamener og veiledning, eksempler på hvordan man kan løse eksamensoppgaver, jevnlige Zoom-økter der lærerne svarer på spørsmål, og så videre.
Hvordan fungerer muntlig-praktisk eksamen?
Ved å gå til denne siden vil du få et grundig svar på dette spørsmålet 🙂

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt?

Kontakt oss på post@kublakan.no, så svarer vi deg så raskt vi kan!

Dine fag
  • No products in the cart.
0