Ofte stilte spørsmål om matematikk 2P

Trenger jeg noen forkunnskaper før jeg begynner med 2P?

Ja. Du bør ha tatt 1P før du tar 2P. Dette er ikke et formelt krav, men i praksis er det veldig lurt, siden det da blir mye lettere å følge med i undervisningen. Eventuelt kan du være med på forkurs hos oss.

Er 2P vanskelig?

Dette varierer fra person til person, og avhenger også av hvilken karakter man ønsker. Hvis du er motivert og du er villig til å jobbe litt, så er sjansene veldig gode for å få en god karakter til slutt. Den største utfordringen for mange er at det er så mange ulike temaer å lære seg, men det skal vi løse fint 🙂 Jeg lover å hjelpe deg hele veien og legge til rette for at du lykkes med å nå målene dine

Hva får jeg hvis jeg kjøper 2P-kurset på KublaKan?

I tillegg til videoforelesninger av hele pensum får du:

– Liveundervisning på nett hver uke, hvor vi sammen går igjennom de viktigste temaene og oppgavene fra hver forelesning.

– Mange ekstraoppgaver tilknyttet hver forelesning. Jeg har laget videoer hvor jeg gir deg oppgaver, så prøver du å løse de først og deretter gir jeg deg løsningsforslag fra meg. Alt på video.

– Muligheten til å sende meg spørsmål og å levere oppgaver helt frem til du er ferdig med eksamen.

Trenger jeg bok?

Du ikke ha bok i 2P når du tar faget på KublaKan Undervisning, men det er anbefalt at du har bok. Der finner du enda eksempler på og oppgaver til de ulike temaene vi går gjennom i undervisningen. Boken du i så tilfelle bør kjøpe er Sinus 2P fra Cappelen Damm. ISBN-nummer 9788202696375 og er utgitt i 2021.

Obs: Ikke kjøp bok fra før 2021. Det er til den gamle læreplanen.

Trenger jeg kalkulator?

Det finnes ikke noe krav om å ha kalkulator i faget, men det anbefales likevel å ha en enkel en. Noen bruker laptopen sin, men erfaringsmessig går ting enklere og raskere med en kalkulator, og tid er jo ofte en faktor på eksamen. Jeg har laget en video som forklarer hvordan du bruker den kalkulatoren jeg anbefaler. Den koster rundt 200 kroner og kan kjøpes hos de aller fleste bokhandlere og i liknende butikker over hele landet. Kjøp Casio FX82-EX eller noe tilsvarende.

Hvilke programmer brukes i 2P?

I 2P bruker vi fire programmer. Jeg har laget korte videoer på hvor disse kan lastes ned og hvordan man gjør det, slik at dette enkelt kan fikses når du starter på kurset. Skulle du få problemer med å installere dem, er det selvsagt bare å spørre meg 😊. De fire programmene er:

– Geogebra. Dette er gratis å laste ned, og vi bruker Geogebra Classic 5.

– Excel og Word. Disse er en del av Microsoft-pakken og koster et lite beløp i måneden.

– Spyder. Dette er programmet vi bruker når vi programmerer med språket Python. Spyder er også gratis å laste ned.

Er det muntlig eksamen i 2P?

Nei, i 2P er det kun skriftlig eksamen. Man kan søke om å få unntak, slik at man kan ta muntlig for skriftlig, men for å få dette godkjent kreves det god dokumentasjon. Spør meg hvis det er aktuelt, så skal jeg prøve å hjelpe deg.

Hvordan foregår eksamen i 2P?

Den skriftlige eksamen består av to deler. Del 1 foregår uten hjelpemidler og varer i én time. Del to varer i 4 timer, og her er alle hjelpemidler tillatt, bortsett fra å kommunisere med andre. Vi skal snakke mye om hvordan eksamen vil foregå, så dette er ikke noe å bekymre seg for 😊

Dine fag
  • No products in the cart.
0