Naturfaglærer Ola Hafslund Vea har over 12 års erfaring med privatister, fra Sonans, Bjørknes, Akademiet og KublaKan.

Alt du trenger for å mestre naturfag

  • Hele naturfagspensum forklart i forelesninger på video
  • Eksamensrettede ressurshefter og oppsummeringer
  • Typiske eksamensspørsmål med løsningsforslag på video
  • En privatlærer med 10 års sensorerfaring som alltid er tilgjengelig for å svare på spørsmål
  • Så mange digitale testeksamener du har behov for
  • Live-seminarer på nett med læreren og klassen flere ganger i semesteret
  • Opptak av live-seminarer du ikke kan være med på
  • Rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen

 

Info om eksamen

Fagkode. NAT1007

Eksamensfom. Muntlig-praktisk

Oppmeldingfrist for eksamen høst 2025: 15. september

Aktuelt for Lånekassen

 

Årstimer i faget: 140 timer

Studiebelastning: 33% når man tar faget på ett semester

Eksempler fra undervisningen

Dette sier tidligere elever

«Fra 2 til 6 i naturfag»

Jeg gikk fra 2 til 6 i naturfag etter å ha fulgt naturfagskurset til KublaKan. Ola er en svært tilgjengelig lærer og forelesningsvideoene og ressursheftene hans er både eksamensrettede og lette å forstå. 

Ruben

(24), Trondheim

«God oppfølging i eksamensperioden»

Veldig fornøyd med naturfagskurset og labkurset til KublaKan. God oppfølgning i eksamenperioden, tilgjengelig lærer og ikke minst kjempegode og oversiktlige ressurshefter.

Pia

(24), Oslo

«Ola var en 10/10 lærer»

Ola var en 10/10 lærer! Hadde ham i både kjemi og naturfag – superdyktig, engasjerende og alltid klar for å hjelpe. 

William

(22), Asker

Ofte stilte spørsmål om naturfag

Jeg går på VGS, kan jeg ta naturfag på KublaKan?

Absolutt! Mange av våre elever på videregående bruker KublaKan for å få hjelp til å oppnå karakterene de ønsker på førstegangsvitnemålet. Bare gi oss beskjed om at du går på videregående når du starter, så lager vi en plan som fungerer for deg.

Trenger jeg noen forkunnskaper før jeg begynner med naturfag?

Nei, naturfag er et introduksjonsfag Du trenger ingen forkunnskaper for å ta faget.

Trenger jeg bok?

Nei, du trenger ikke bok i naturfag når du tar faget på KublaKan Utdanning. Ønsker du likevel å kjøpe en, anbefaler vi Senit fra Gyldendal. NB! Husk å kjøpe en bok som har kommet ut etter 2020 og følger den nyeste læreplanen.

Må jeg ta labkurs?

Eksamen i naturfag er muntlig-praktisk. Det betyr at du på eksamensdagen vil bli bedt om å gjennomføre et praktisk forsøk. Ofte er disse forsøkene ganske enkle å gjennomføre, og fungerer som en introduksjon til temaet du skal snakke om. Det korte svaret er slik sett nei. Du ikke å ta labkurs. Likevel anbefaler vi at du setter deg inn i ulike forsøk man kan bli bedt om å gjøre.

Her er en lenke som viser hvilke forsøk som er relevante i Trøndelag fylke, som et eksempel. Eksamensforberedelser – Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no) [NB! ekstern lenke]

Hvilke forsøk som i praksis er de mest relevante å lære seg varierer fra fylke til fylke, og noen ganger også fra kommune til kommune. Her er det lurt å ta kontakt med ditt lokale privatistkontor for å få mer informasjon.

På KublaKan Utdanning tilbyr vi et labkurs på nett med 28 ulike øvelser som dekker de mest vanlige forsøkene.  Dette labkurset koster mindre enn hva labkurs vanligvis koster andre steder: https:/kublakanutdanning.no/velkommen-til-labkurs-naturfag/

Er naturfag vanskelig?

Dette avhenger selvfølgelig av hvilke interesser og forkunnskaper man har. Likevel er sjansene for å få en god karakter i faget veldig gode hvis man er villig til å jobbe, og er litt nysgjerrig på verden rundt seg. Læreren din, Ola, gjør alt han kan for å hjelpe deg hele veien og legge til rette for at du skal lykkes med å nå målene dine.

Er det mye matematikk i naturfag?

Nei, det er veldig lite matematikk i naturfag. Hvor god man er i matematikk påvirker ikke hva slags karakter man får i naturfag. Man kan få toppkarakter uten å kunne matte.

Hva lærer man om i faget?

Naturfag er introduksjonsfaget til kjemi, fysikk og biologi. I naturfag får du en grunnleggende innføring i begreper og temaer du trenger å kunne til eksamen, og som gir et godt grunnlag for videre studier i de mer spesialiserte realfagene (kjemi, fysikk og biologi).

Faget består av fire hovedelementer: 1) kjemiske bindinger, 2) stråling, 3) evolusjon og 4) vitenskapelig metode.

Hvis du tar naturfag påbygg, er det kun temaene stråling og evolusjon som er pensum.

Hvorfor bør jeg velge å ta naturfag på KublaKan Utdanning?

Klasseromsundervisning er for mange den beste undervisningsformen, fordi ingenting slår den kontakten mennesker får når de er fysisk til stede sammen. Likevel er det en svakhet ved klasseromsundervisning at du ofte sitter i et klasserom fullt av andre elever som ikke nødvendigvis har samme mål eller samme forutsetninger som deg. Noen ganger møter du kanskje forberedt til timen, men så må læreren bruke tid på å følge opp de som ikke har gjort jobben på forhånd. Andre ganger kan et tema være vanskelig, men læreren har ikke tid til å repetere, for klassen må videre i pensum.

Når du tar naturfag på KublaKan, bestemmer du selv hvilket tempo du vil jobbe i, og istedenfor å undervise hele klassen fysisk hver uke, kan læreren bruke tiden på å følge opp deg individuelt i stedet. Du får hjelp med det du trenger når du trenger det. Dette er effektiv og målrettet undervisning som gir deg størst mulig sjanse til å lykkes på eksamen.

Har du flere spørsmål? Ta kontakt, så svarer naturfaglærer Ola så raskt han kan!

Dine fag
  • No products in the cart.
0